woensdag 29 maart 2017 Algemeen nieuws:

Mooie zomeravond in September

vrijdag 05-09-2014

Korte opleving al weer voorbij

Mooie zomeravond in September
Mooie zomeravond op het Zwartemeer
foto: Klaas Noordstra

Genemuiden - De afgelopen dagen was het toch weer even zomer. Temperaturen die boven de twintig graden uit stegen. Je kon weer zonder jas naar buiten. Helaas van korte duur. De verschillende meteorologische diensten zijn het er over eens: De komende dagen neemt de kans op neerslag weer toe, en de temperaturen dalen weer wat.Pompoenen met een verhaal

donderdag 04-09-2014

Klaas van de Sluis verkoopt pompoenen aan de Kamperzeedijk

Pompoenen met een verhaal
Klaas toont enkele bijzondere exemplaren
foto: Klaas Noordstra

Kamperzeedijk - "Deze komt uit Frankrijk" verteld Klaas. Al bijna twintig jaar kweekt hij pompoenen. Inmiddels is er elk jaar een echte pompoenen-show aan de Kamperzeedijk. Pompoenen met een verhaal. Klaas weet werkelijk alles van pompoenen. De soort, de herkomst, maar ook hoe lang ze goed blijven.

Rond deze tijd van het jaar staat hij met de pompoenen op verschillende markten in de omgeving. Duizenden heeft hij er op zijn land gekweekt. Zoveel mogelijk verschillende soorten wil hij graag hebben. We moeten mee naar de schuur. Daar heeft ie hele bijzondere soorten, met een evenzo bijzondere vorm.

Werkzaamheden Industriehaven Genemuiden

donderdag 04-09-2014

Plaatsen van vordert gestaag

Werkzaamheden Industriehaven Genemuiden
Het plaatsen van de damwanden
foto: Klaas Noordstra

Genemuiden - Regematig staan mensen even te kijken op de sasdijk bij Fuite veevoeders. Aannemer Beens Groep is daar druk met het vergroten van de industriehaven. Er moeten meer grote schepen een plek kunnen krijgen op termijn. Eind 2014 zal het werk klaar zijn. De foto's geven een beeld van de huidige stand van zaken.

Ochtendrood in augustus

woensdag 27-08-2014

Foto-serie in en rond Genemuiden

Ochtendrood in augustus
De veerpont 'smorgens vroeg
foto: Klaas Noordstra

Gaellemuun - Eind augustus beginnen de dagen al weer merkbaar korter te worden. 'sAvonds al rond half negen begint het te schemeren, en ook 'smorgens word het steeds later licht. 

Zo rond half zeven komt de zon op. Dat is een mooi moment om foto's te maken in de waterrijke omgeving van Genemuiden. Het veer, Het Varkensgat, maar ook bij 'dOlde mesiene aan de Kamperzeedijk is het dan op zijn mooist.

Verboden te roken

dinsdag 26-08-2014

Achterweg Genemuiden al jaren rookvrij

Verboden te roken
Rookverbod aan de Achterweg in Genemuiden
foto: Klaas Noordstra

Gaellemuun - Op veel plaatsen is tegenwoordig een rookverbod van kracht. Horeca, openbare gelegenheden, en waarschijnlijk ook u werkplek. Aan de Achterweg is al veel langer een rookverbod ingesteld. vroeger vooral vanwege het brandgevaar. Nu nog alleen als bord aan de gevels van de prachtige schuren in oude stijl. Het bekende rijtje heb ik aan beide zijden maar eens vastgelegd vandaag..

Mooi Genemuiden

zondag 24-08-2014

Zomaar wat beelden gemaakt in en rond Genemuiden

Mooi Genemuiden
Haven van Genemuiden
foto: Klaas Noordstra

Genemuiden - Na alle regen van de laatste dagen, dan toch een avond mooi weer. Prima voor een fietstochtje door Genemuiden. Het bekende fietsrondje gaat buitenlangs via de dijk bij het veer langs de Greente en het Tag. Daarna langs het Varkensgat, via het industrieterrein naar de Sasdijk. Daar weer richting de haven. Via het veer is het rondje compleet.

Update: enkele foto' s toegevoegd gemaakt aan de top bij het haventje.

Enkele foto's gemaakt onderweg....

Laatste zomeravond vaartocht

donderdag 21-08-2014

Vijf gebroeders sluit reeks succesvolle vaartochten af.

Laatste zomeravond vaartocht
De vijf Gebroeders vaart door de Sas
foto: Klaas Noordstra

Genemuiden - De hele zomer door heeft het honderd jaar oude turfschip de Vijf Gebroeders prachtige zomeravond tochten gevaren. Afgelopen woensdagavond vaarde de Hasselter aak voor het laatst dit seizoen. De tochten waren een succes, dus ook voor het volgende jaar zijn er plannen om dergelijke tochten te varen.

Clubkampioenschappen STG De Eendracht

zondag 17-08-2014

Skeelerwedstrijden in Genemuiden

Clubkampioenschappen STG De Eendracht
Er word hard geschaatst
foto: Klaas Noordstra

Genemuiden - STG de Eendracht organiseerde vrijdagavond de jaarlijkse clubkampioenschappen voor de jeugd. In verschillende klassen streden de deelnemers om de eerste prijs.


Agenda:

Meest gelezen: